'Vores museum' skudt i gang - arbejdet kan begynde

Hvordan får danskerne bedre udbytte af museernes formidling af kulturarv? Hvilke dilemmaer har danske museer stået i, historisk og aktuelt, i afvejning af viden og oplevelse i deres formidling? Og hvad betyder brugerinddragelse for de involverede i forhold til læring, fællesskab og livskvalitet? Det er blot nogle af de spørgsmål, som i alt 13 forskningsgrupper, skal søge svar på. Forskningsgrupperne inddrager forskere og formidlere ved fem universiteter og otte museer.
Ved et åbningsarrangement på RAGNAROCK - muset for pop, rock og ungdomskultur, i sidste uge, bød Iben Jagd Bækkelund, vicedirektør i Museumskoncernen ROMU og Kirsten Drotner, professor og projektleder af Vores museum, gæster, fonde og partnere velkommen. Åbningstalen af Jesper Hermansen, direktør Slots- og Kulturstyrelsen, blev bl.a. indledt med ordene:
”Vores Museum er et ambitiøst projekt, der vil sætte nye standarder for forskning i - og udvikling af - formidling på museerne. Projektet undersøger bl.a. hvordan organisation, formidlingspraksis og -intention i forhold til borgerne i et demokratisk samfund udspiller sig på museerne. Sådan ét projekt har kultursektoren brug for, for at kunne forandre sig på baggrund af ny viden. Det siger sig selv, at hverken borgerne, museerne, universiteterne - eller for den sags skyld SLKS - står stille i en foranderlig verden".
På talerstolen var desuden Ane Hendriksen, direktør i VELUX FONDEN, Niels Olsen, projektchef i Nordea-fonden og Brita Brenna, professor ved Universitetet i Oslo.
Følg medMuseumsfolk, forskere, politikere og alle andre med interesse for museumsformidling, digital deltagelse og brugerinvolvering kan løbende følge med i projektets udvikling, viden og resultater på hjemmesiden www.voresmuseum.dk.
Foto: Museumskoncernen ROMU.
22.8.2016