Et hav af viden – på Folkemødet
Kom ombord på skonnerten Freia, hvor en række projekter, støttet af VELUX FONDEN og VILLUM FONDEN, giver inspiration til, hvordan du kan gøre en forskel for et hav i balance.
Det handler om meget mere end en dråbe i havet. Det handler om tang, plastik, havhøst, havets DNA og fiskeri.
TANG
13. juni kl. 15.00 (H1)
Hvordan kan man dyrke tang? Er tang sundt? Og giver tang bedre havmiljø? Forskningschef Lone Thybo Mouritsen fra Kattegatcenteret fortæller om at dyrke, høste og bruge tang som ny bæredygtig ressource til fødevarer og foder.
PLASTIK
13. juni kl. 17.30 (H1)
Plastikaffald i havet er et problem for dyr, økosystemer, turisme og erhverv. Henrik Beha Pedersen fra Plastik Change kommer med bud på, hvordan vi knækker den stigende kurve for plastikforurening i havene.
HAVHØST
14. juni kl. 12.00 (H1)
Har du en havbonde i maven, og vil du vide mere om, hvordan du kommer i gang med at dyrke havet? Naturvejleder Bodil Sofie Espersen fra Foreningen Havhøst fortæller om nyttehaver – en slags kolonihaver på vandet, hvor man dyrker østers, tang og muslinger.
HAVETS DNA
14. juni kl. 17.00 (H1)
Krabbelort og hvaltis: Alt liv i de danske have skal kortlægges med dna-test. Forsker Sune Agersnap fra Aarhus Universitet fortæller, hvordan alt, hvad der svømmer forbi Danmarks mere end 8.000 km kystlinje, skal kortlægges.
FISKERI
15. juni kl. 10.30 (H1)
Se med når WWF Verdensnaturfonden viser den flotte minidokumentarserie ”Der er et yndigt vand” fortalt af Lars Mikkelsen. Og få en snak med havbiologer om skånsomt fiskeri og vejen til et sundt havmiljø.