Ud i det blå - en podcast om havet og klimaudfordringerne

Havets dag

Havets dag falder hvert år 8. juni. Dagen blev først markeret i Rio de Janeiro ved Global Forum, som var et parallelt arrangement med de Forenede Nationers verdenstopmøde om miljø og udvikling. Siden da har dagen samlet organisationer, institutioner, enkeltpersoner og virksomheder verden over, som sammen har sat fokus på havets tilstand og dets udfordringer.     

I anledning af Havets dag kan du med ny podcast-serie fra VELUX FONDEN komme helt tæt på klimaudfordringerne og det danske hav.

Fra svømmeture og fiskeri til vikinger og industri - havet er en vigtig del af dansk kultur og natur. Alligevel kender mange ikke til de store negative konsekvenser, som klimaudfordringerne har for det blå miljø.  Overfiskeri, spøgelsesgarn og udledning af kvælstof er bare nogle af de presfaktorer, der har gjort levende havbunde til golde ørkener.

I det første af i alt fire afsnit kan du møde biolog Kaare Manniche Ebert fra Kysthjælper – et projekt der, udstyret med frivillige kræfter og underjordiske skove, skal genoprette naturen under vandet ved fire udvalgte steder i Danmark og indsamle viden til fremtidige indsatser.

Underjordiske skove og frivillige kræfter

Med podcast-serien Ud i det blå dykker VELUX FONDEN ned under vandoverfladen. Her vil forskere og frivillige ildsjæle fortælle om, hvordan det danske havmiljø med hjælp fra bl.a. ålegræs, stenrev og fælles indsatser kan fortsætte med at danne ramme om et rigt dyre- og planteliv og samtidigt være en vigtig del af vores hverdag. 

I løbet af sommeren præsenterer vi endnu tre afsnit, der hver især vil sætte fokus på forskellige løsninger og udfordringer indenfor hav og klima.   

Havets schweizerkniv og havvand med spildevand - lyt til flere afsnit af Ud i det blå

Nyheder