Årslegatmedaljen

Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning blev indstiftet i 1987, men først i 2012 blev det besluttet, at Årslegatet skulle ledsages af en medalje. Og hvad var mere naturligt, end at det skulle være en medalje med stifteren Villum Kann Rasmussens kontrafej.

Opgaven med at designe og udforme medaljen blev givet til Hofjuvelér A. Dragsted, der sendte en medaljør ud til besigtigelse og affotografering af den bronzeplade med Villum Kann Rasmussens profil, der i dag hænger på væggen i fondenes domicil på Tobaksvejen 10 i Søborg. Bronzepladen med Villum Kann Rasmussens profil er lavet af den danske billedhugger og restaurator Eric Erlandsen (1934-2003), der som restaurator bl.a. havde talrige opgaver for det offentlige, bl.a. ved Amalienborg, Christiansborg Slot (Marmorbroen), Eremitageslottet og Nordmandsdalen ved Fredensborg Slot.

Bronzepladen blev præget ned i et stålstempel, så man kunne slå medaljen på gammeldags manér. Da det er en 4,3 mm tyk medalje må den slås og udglødes flere gange, før relieffet står, som det skal.

Medaljen er 70 mm i diameter og vejer 129,8 g. Den er udført i bronzeret messing og lagt i håndlavet etui i mellemblåt vævet stof med VILLUM FONDENs navn og bomærke i guldtryk på låget.

Forsiden af medaljen er Villum Kann Rasmussens profil. På bagsiden er VILLUM FONDENs bomærke, nederst i kanten står der VILLUM FONDEN, og i kanten rundt står der ”Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning”. I midten er der plads til gravering af navnet på Årslegatmodtageren samt årstal.

Årslegatmedaljen

Bronzepladen med Villum Kann Rasmussens profil, der i dag hænger på væggen i fondenes domicil på Tobaksvejen 10 i Søborg.
Medaljen er 70 mm i diameter og vejer 129,8 g.
Medaljen er udført i bronzeret messing og lagt i håndlavet etui i mellemblåt vævet stof med VILLUM FONDENs navn og bomærke i guldtryk på låget.
På bagsiden er VILLUM FONDENs bomærke, nederst i kanten står der VILLUM FONDEN, og i kanten rundt står der ”Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning”. I midten er der plads til gravering af navnet på Årslegatmodtageren samt årstal.