Arbejdsgrupper og komitéer

Villum Fonden benytter sig af arbejdsgrupper og komitéer for at kvalificere fondens arbejde.

Arbejdsgruppernes og komitéernes sammensætning udgør kernen i fondens arbejde for at sikre en robust behandling af ansøgninger.

Arbejdsgrupper

Arbejdsgrupperne skal bistå bestyrelsen med strategiudvikling samt behandling og indstillinger til beslutning angående ansøgninger og projekter inden for fondens uddelingsområder og formueforvaltningen. 

De kan enten alene være en undergruppe af bestyrelsen, eller de kan suppleres med eksterne fagpersoner. I sidste tilfælde fungerer arbejdsgruppen også som udvælgelseskomité og udgør som eksempel for det tekniske og naturvidenskabelige forskningsområde en videnskabelig komité/'scientific committee'.

Arbejdsgrupperne nedsættes af bestyrelsen, og komitéerne nedsættes af arbejdsgrupperne.

Retningslinjer for arbejdsgrupper under Villum Fondens bestyrelse

Rammer for arbejdsgrupper og andre organers sammensætning og funktion under bestyrelsen

Komitéer

Komitéerne for uddelingsområderne bistår med rådgivning og indstillinger til bestyrelserne. Deres arbejde er helt centralt i at sikre det faglige niveau for fondens uddelinger, og grupperne består derfor af fagkompetencer inden for de enkelte områder.

Vi har derudover nedsat en investeringskomité, der skal sikre, at vores midler investeres og forvaltes bedst muligt. Investeringskomiteen rapporterer til bestyrelsen.

Honorarer

Arbejdsgruppemedlemmer modtager som udgangspunkt et honorar på 80.000 kr. om året. Honoraret er fastsat på baggrund af det tidsforbrug og ansvar, der er forbundet med opgaven. I den forskningsbaserede arbejdsgruppe ('scientific committee') under det Tekniske og naturvidenskabelige område er aktiviteterne mere omfattende end i de øvrige arbejdsgrupper, hvorfor der gives et honorar på 135.000 kr. pr. år. Medlemmer af investeringskomitéen honoreres med 105.000 kr. pr. år, henset til det ansvar, der er forbundet med kapitalforvaltningen, samt behovet for at kunne tiltrække de rette eksterne kompetencer til komiteen.

Sagkyndige og jurymedlemmer modtager et honorar, som afspejler den konkrete opgave og de nødvendige kompetencer.

Komitémedlemmer modtager et årligt honorar, som afspejler de konkrete opgaver og de nødvendige kompetencer.