Årsskrift

Boss Ladies, der sprænger fastlåste kønsstatistikker i byggebranchen, peer-støtte til psykisk sårbare, og forskning, der sætter grønne teknologier under lup. I fondenes årsskrift 2023 kan du møde nogle af de mange ildsjæle, der med bevilling fra fondene håndterer nogle af vores tids største udfordringer.

Et presset klima, kunstig intelligens, usikre finansielle markeder og en stadigt mere urolig verden. Året 2023 har sat spørgsmålstegn ved alt fra demokratiet til fakta og kaldt på store indsatser inden for uddannelse, forskning og det sociale område. Med bevillinger fra Villum Fonden og VELUX FONDEN får ildsjæle mulighed for at skabe samarbejder på tværs af forskning og praksis, klæde børn og unge på til en digital verden og udforske diversitetsudfordringer i dansk STEM-forskning.

I år kan du bl.a. læse om:

  • Projektet Boss Ladies skaffer flere kvinder til håndværksfagene gennem brobygning i grundskolen, policy-indsatser og et voksende netværk af Boss Ladies.
  • Modtagerne af årets bygningskomponentpris sætter nye standarder for skruefundamenter i byggebranchen. 
  • Tekniske og naturvidenskabelige forskere undersøger vilde løsninger på vilde problemer. 
  • Fondenes formueforvaltning navigerer fondenes investeringer gennem en ny og usikker virkelighed præget af stigende renter og inflation.

Læs årsskriftet her.